Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Una Giornata Particolare

2 oktober 2020 | 20:00 - 22:30

€7,00

Vrijdag, 2 oktober 2020 in de Bibliotheek Smilde

Veilig naar de film:

  • er is ruimte voor maximaal 25 personen per voorstelling
  • aanmelding vooraf is verplicht via info@bibliotheeksmilde.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. Deelname is definitief na bevestiging van de bibliotheek
  • deelnemersbijdrage €7,00, gepast te voldoen. Dit is inclusief consumpties.

UNA GIORNATA PARTICOLARE

Filmklassieker over ‘Een bijzondere dag’ in Rome als Hitler op 8 mei 1939 Mussolini bezoekt. Met Sophia Loren en Marcello Mastroianni.

‘Een bijzondere dag’ in Rome op 8 mei 1938. Rome loopt uit om een glimp op te vangen van Hitler die een officieel bezoek brengt aan Mussolini. Antonietta (Sophia Loren) blijft noodgedwongen thuis om zich te wijden aan het huishouden. Tegenover haar is nog iemand thuis, Gabriele (Marcello Mastroianni), een wegens homoseksualiteit ontslagen radiospreker. Antonietta weet niets van zijn achtergrond maar wanneer de twee elkaar ontmoeten ontstaat een zekere fascinatie die uitloopt in een groot wederzijds respect. Als een onontkoombare stoorzender klinkt gedurende de ontmoetingen de radio van de conciërge die verslag doet van de bombastische parades.

Loren en Mastroianni verbeelden een intens teder koppel en zorgen samen met de ingetogen regie voor een bijzonder doeltreffende film die op uiterst simpele wijze de waanzin van het fascisme etaleert. Opvallend is het cameo-optreden in de film van de 14-jarige Alessandra Mussolini, de kleindochter van de fascistische leider en een nicht van hoofdrolspeelster Sophia Loren. De zoon van Benito Mussolini is namelijk getrouwd met een zus van Sophia Loren. Alessandra speelt de rol van dochter Maria Luisa.

De film kreeg zeven andere filmprijzen waaronder zowel een Golden Globe als een César voor beste buitenlandse film.

Gegevens

Datum:
2 oktober 2020
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€7,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Bibliotheek Smilde
Kon. Julianastraat 65
Smilde, 9422 HL Nederland

Organisator

Bibliotheek Smilde