Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Post

7 december 2018 | 20:00 - 22:00

€4,00

Vrijdag, 7 december 2018 in de Bibliotheek Smilde CineBieb met:

The Post

The Post is een Amerikaanse dramafilm uit 2017, geregisseerd door Steven Spielberg. De film focust zich op de rol van Katharine Graham en Ben Bradlee in het aan het licht brengen van de Pentagon Papers in 1971. De hoofdrollen worden vertolkt door Meryl Streep en Tom Hanks.

De eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Meryl Streep) en redacteur Ben Bradlee (Tom Hanks) van The Washington Post in een strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen over vier Amerikaanse presidenten. Ze riskeren daarmee hun carrière, hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post.

Het verhaal is gebaseerd op de onthulling van de Pentagon Papers, geheime documenten over de Vietnamoorlog. Als Daniel Ellsberg tot de ontdekking komt dat het Amerikaanse volk wordt voorgelogen, staat hij voor een enorm dilemma: het openbaar maken of het verzwijgen in het belang van de nationale veiligheid. Katharine Graham, Amerika’s eerste vrouwelijke krantenuitgever van The Washington Post, zet samen met haar (hoofd)redacteur Ben Bradlee alles in het werk om de documenten te publiceren na te zijn aangeklaagd door de regering-Nixon. 

Gegevens

Datum:
7 december 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€4,00
Evenement Categorie:

Locatie

Bibliotheek Smilde
Kon. Julianastraat 65
Smilde, 9422 HL Nederland

Organisator

bibliotheek Smilde