Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Isa…..winnares van het Drents Liedties Festival

10 mei 2019 | 20:00 - 22:30

€10.00

LET OP: 10 MEI

In zalencentrum Het Kompas in Smilde

 

Isa…

Isa Zwart: winnares van het Drents Liedties Festival.

Nestel je mooi in het gras of leun lekker achterover en geniet van haar mooie muziek. Laat je betoveren door haar fluweelzachte stem en geniet van de prachtige liedjes van haar eigen hand of de fraai bewerkte en soms verrassende covers van mooie klassiekers. Met haar gitaar neemt ze je mee op haar ontdekkingsreis als 18-jarige, met als recente inspiratie haar reis naar Australië waar ze geïnspireerd raakte door de natuur, plaatsjes als Byron Bay, de Aboriginals en hetgeen waar backpakkers naar op zoek zijn…Isa begeleidt zichzelf op gitaar en maakt daarnaast ook gebruik van een loop station, wat resulteert in fraaie muziekcomposities. Met haar mondharmonica geeft ze een verrassende wending aan enkele van haar nummers. Isa’s liedjes zijn vooral gevoelig en rustig met een scheutje folk, een beetje americana, een vleugje indië en misschien een mespuntje pop.

 

Dit wordt een geweldig optreden.

 

BIOGRAFIE ISA

Isa is uit het jaar 2000, een jonge singer-songwriter uit Emmen. Al voordat ze kon lezen en schrijven maakte ze zelf liedjes en bedacht ze een eigen ‘notensysteem’ om de liedjes te kunnen onthouden. Toen ze 5 werd kreeg ze haar eerste (roze!) gitaar ging ze op gitaarles. Ook ging ze op toneelles waar ze haar tweede grote passie kon beoefenen: theater.
Op school deed Isa mee aan vrijwel elke talentenjacht of musical; op het podium voelde ze zich al snel helemaal thuis. Op 13-jarige leeftijd deed ze mee aan de voorrondes van the Voice Kids. Ze heeft het gehaald tot aan de Blind Auditions.
Toen ze 14 jaar was, werd ze deel van de Productiegroep van Jeugtheatergroep Loods13 en hoewel niet de hoofdmoot, krijgt ze hier de kans om het acteren ook met zang te combineren. In 2015 deed ze voor het eerst mee aan het ‘Gooi maar in mijn Pet’ festival in Emmen; wat Isa betreft één van de leukere gelegenheden om jezelf te laten horen. Ook de jaren erna stond Gooi maar in mijn Pet steevast in haar agenda! In 2016 speelde en zong Isa bij verschillende gelegenheden zoals: Theaterproductie Bloei, Kunstbende, Kerstconcerten, het Glazen Huis, de Kunstbeweging Emmen, etc. Ook deed ze mee aan diverse theaterproducties met Loods13 (Festivalderaa, Axis Assen).

In 2017 deed Isa mee aan het programma Idols. Ze wist hier de jury te ontroeren met een mooie ballad versie van het nummer ‘Have you ever’ (bewerkt) van Creedence Clearwater Revival. Hier heeft ze het heel ver geschopt; ze hoorde bij de laatste 20 deelnemers die naar Curacao mocht. Van haar auditienummer bij Idols is door vrienden een mooie clip gemaakt die al meer dan 39.000 keer op You Tube is bekeken.
Isa kwam in dit jaar ook in contact met gitarist en producer Jeff Zwart en met zijn hulp is haar eigen geschreven nummer ‘If you believe’ opgenomen en ook met een mooie clip op You Tube gezet.
In mei 2017deed Isa mee aan het Drents Liedjesfestival met het nummer “Mamme See” geschreven door achterneef Roy Keuter en gecomponeerd door Rowdy Prins. Een groot succes want ze werden eerste! Het nummer werd door de Stichting REUR vervolgens ingezonden voor deelname aan het Europese SUNS Europe Festival in Udine, Italie. Ze won hier samen met de band de publieksprijs! De clip met het nummer Mamme See is op YouTube inmiddels meer dan 70.000 keer bekeken, wordt nog vrijwel dagelijks op RTV Drenthe gespeeld en is ook te horen op Spotify; hier is het liedje zelfs meer dan 130.000 keer beluisterd!!!
2018 stond in het teken van heel veel optredens op verschillende locaties en bij verschillende gelegenheden; huiskamerconcerten, festivals, intieme feestjes etc. met als hoogtepunt de optredens tijdens het Drentsch Peil XL in september waar ze voornamelijk haar eigen liedjes mocht laten horen. In januari 2019 won Isa de Award Beste Talent 2018 op het Popgala Noord van Eurosonic Noorderslag! Kort daarop is ze teruggekomen van een reis naar Australië waar ze veel inspiratie heeft opgedaan en een aantal nieuwe nummers heeft geschreven. Met deze nieuwe nummers gaat ze in 2019 verder aan de slag.

Gegevens

Datum:
10 mei 2019
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€10.00
Evenement Categorie:

Locatie

Zalencentrum ‘Het Kompas’
Veenhoopsweg 12b
Smilde,9422AA
+ Google Maps