Laden Evenementen

« Alle Evenementen

FiloCafe – Het uur van de Waarheid

15 november 2021 | 20:00 - 22:00

Gratis
Afbeelding de kracht van de waarheid

 

 

Thema 2021

HET UUR VAN DE WAARHEID

De waarheid staat onder druk. Nepnieuws en misleidende Facebook-campagnes bedreigen wereldwijd democratische processen; bevolkingsgroepen worden tegen elkaar opgezet. De geloofwaardigheid van de wetenschap is niet meer vanzelfsprekend, kennis over klimaatverandering en vaccinatieprogramma’s wordt openlijk in twijfel getrokken.

Filosofen stellen al sinds de Klassieke Oudheid de vraag wat waarheid is. Verankerde waarheden werden onderuitgehaald, het bestaan van een absolute waarheid werd in twijfel getrokken. Er kwam ruimte voor nieuwe perspectieven. Tegelijkertijd schuilt hierin een gevaar: als je niet meer met elkaar kunt afspreken wat waar is en iedereen zich terugtrekt in zijn eigen bubbel, is geen gesprek meer mogelijk.

Het onderwerp waarheid staat centraal. Vragen die aan de orde komen zijn: wat is waarheid? Moet waarheid bewezen kunnen worden? Is waar alleen wat ‘absoluut’ waar is? Is onveranderlijkheid een kenmerk van waarheid? En kan het persoonlijke en subjectieve ook waar zijn?

We nodigen iedereen uit om over deze en andere vragen in gesprek te gaan op maandag 15 november, 20 uur in het Dorpshuis Smilde.
Deelname is kosteloos.
Aanmelding via de site van CRAS is niet nodig maar wordt wel op prijs gesteld.

We vragen iedereen de geldende corona maatregelen in acht te nemen.

Gegevens

Datum:
15 november 2021
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Dorpshuis Smilde
Beukenlaan 1A, entree aan de Elzenlaan 10
Smilde, 9422ES Nederland
+ Google Maps

Organisator

CRAS