Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Bookshop

1 november 2019 | 20:00 - 22:30

€5,00

Vrijdag, 1 november 2019

THE BOOKSHOP

In de boekverfilming van The Bookshop (van Penelope Fitzgerald,uit 1959 )is moed en kracht hebben om je droom na te jagen het belangrijkste thema. Daarnaast is Florence Green, het hoofdpersonage, als een frisse wind die door een gezapig Engels stadje waait en daar de boel opschudt. Deze sfeervolle, onderhoudende film, waarin de ontwikkelingen zich enigszins laten raden, is een ode aan vastberadenheid.

Florence besluit 16 jaar na de dood van haar man om een boekwinkel te openen in de vissersplaats waar zij woont. Naast de liefdevolle herinneringen aan haar lezende echtgenoot, is eigenlijk haar belangrijkste motief dat ze dol is op lezen. Ze gaat voortvarend te werk en koopt, ondanks tegenstribbelingen van de bankdirecteur, The Old House, een pand dat al zeven jaar leeg staat en voor Florence de ideale plek is om haar droom te verwezenlijken. Ze verhuist naar The Old House en begint…

De Spaanse regisseur Isabel Coixet weet de sfeer van een naoorlogs vissersplaatsje in Engeland goed te treffen. Kleine panden en straten, hardwerkende winkeliers, vissers en huisvrouwen, en een klein aantal grootgrondbezitters die zich ieder in hun eigen sociale omgeving bewegen. Beelden van ruisende granen en bomen en een donkere zee maken het plaatje compleet. Isabel Croixet is een veelzijdige regisseur met een indrukwekkende staat van dienst. The Bookshop won in Spanje drie Goya’s: voor Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario. Het verhaal van het boek blijft fascineren, ook filmisch.

   

        

Gegevens

Datum:
1 november 2019
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie:

Locatie

Bibliotheek Smilde
Kon. Julianastraat 65
Smilde,9422 HLNederland
+ Google Maps