Cinebieb

 

Al meer dan 10 jaar organiseert de Culture Raad Smilde samen met de Bibliotheek Smilde filmavonden in de bibliotheek, onder de naam Cinebieb.
Op deze filmavonden worden kwaliteitsfilms gedraaid die je hebt gemist of graag opnieuw wil kijken.

Afbeelding filmposter Downtown Abbey

10 september – Downton Abbey

Vervolg op de tv serie, die met talloze Awards een hit was. Met dezelfde geweldige cast, (o.a. Dame Maggie Smith). De adellijke Crawleys bereiden zich op hun kasteel voor op koninklijk bezoek. Sfeervol, landhuis uit de jaren 20, originele bedienden vertrekken, prachtige kostuums. Je waant je terug in de tijd!

Dit evenement is al geweest.

Afbeelding filmposter the way

1 oktober – The Way

Tom, een Amerikaanse dokter, reist naar Frankrijk om de stoffelijke resten van zijn zoon op te halen. De jongen is tijdens een storm omgekomen in de Pyreneeën terwijl hij net begonnen was aan het lopen van de Camino de Santiago. De route staat ook wel bekend als “De Weg van Sint Jacob”. Gedreven door overweldigend verdriet in het verlangen om zijn zoon beter te begrijpen besluit Tom om ook aan de historische Pelgrimstocht te beginnen.

Dit evenement is al geweest.

Afbeelding filmposter the biggest little farm

5 november – The Biggest Little Farm

Cinebieb en Energie Cooperatie Duurzame Smildes vertonen samen deze hartverwarmende 4-5 sterren documentaire. Een Amerikaanse (stads)echtpaar start vanuit het niets een ecologisch boerenbedrijf.. De film volgt hun lotgevallen 10 jaar, waarin ze op eerst dorre grond bomen planten, honderden gewassen proberen, bijzondere dieren houden, en uiteindelijk een gezonde wereld creëren.