Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Concert – de Stroatklinkers

8 oktober 2021 | 20:00 - 22:00

€15,00
Afbeeldiing van de band de Stroatklinkers op een podium

De Stroatklinkers

De Stroatklinkers zijn in 1990 ontstaan als een gelegenheidsbandje voor een optreden in het toenmalige Groningstalige radioprogramma van RTV Noord.  Bijzonder is dat de Stroatklinkers gekozen hebben voor het Groningse dialect in combinatie met zgn. bluegrass-muziek. Dit is een muziekstijl ontstaan uit Ierse en schotse muziek, vermengd met muziek uit de slavenarbeid. Inmiddels spelen de Stroatklinkers ook een flink aantal Engelstalige nummers.

Daarnaast hebben de muzikanten ook ervaring opgedaan in diverse andere bands met verschillende muziekstijlen, variërend van o.a. Top 40 tot blues. Bert heeft ook een uitmuntende muzikale staat van dienst, waaronder bandlid van symfonische rockgroep KayaK.

Zo vanaf het jaar 2000 zijn de Stroatklinkers overgestapt van 10 (!) microfoons naar 1 bijzondere microfoon. Hiermee ging de statische podiumact overboord.
Zo ontstond er een levendige podiumact met veel hilariteit als de muzikanten zich verdringen om bij de microfoon te komen.
En dat allemaal zonder concessies te doen aan de uitstekende geluidskwaliteit.

Het is de laatste jaren een van de meest geboekte acts in het Noorden en de band speelt veelvuldig in de noordelijke Theaters, op diverse festivals in Nederland, Duitsland en Engeland en daarnaast tijdens vele andere gelegenheden in binnen- en buitenland.

 

Gegevens

Datum:
8 oktober 2021
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€15,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
https://stroatklinkers.nl/

Locatie

Koepelkerk Smilde
Veenhoopsweg 14
Smilde, 9422 ED Nederland
+ Google Maps
Site:
https://www.koepelkerk-smilde.nl/

Organisator

CRAS